Skip to main content

BaByliss hårfönskola

Watt är INTE samma sak som prestanda

En del hårfönar mäter sin effekt i watt vilket inte alltid är det mest passande måttet för prestanda. BaByliss produktlinje med professionella hårfönar ”Italian Range” klarar att prestera mycket högre lufttryck än en standardmotor med samma antal watt. För att enklare förstå hårfönarnas kraft mäter därför BaByliss prestandan i km/h.

Hårfönens motor har betydelse

Standardhårfönen är utrustad med en DC-motor som har en något lägre prestanda i lufttryck. En DC-motor har en livslängd på 150-300 timmar och är inte ultimat för långt och tjockt hår. Dessa hårfönar brukar inte ha riktig kalluft och blir varmare ju längre de är igång.

BaByliss hårfönsortiment Italian Range består främst av fönar med AC-motorer, som är en professionell motor med kraftig prestanda och högt lufttryck, men också EC-motor som är en digital motor med ett exceptionellt lufttryck.

Livslängden för en AC-motor är 1000-2000 timmar och den har riktig kalluft. Denna typ av fön passar till långt och tjockt hår och behåller en jämn temperatur oavsett hur länge den används samt att värmen kan anpassas efter hårtyp. De starka motorerna reducerar också torktiden vilket är skonsamt för håret.

En digital hårfön, som exempelvis BaByliss Pro Digital, har en livslängd på 10 000 timmar, väger lite och har en extrem prestanda med marknadens högsta lufttryck. Fönen är ultimat oavsett hårtyp, har riktig kalluft och håller en jämn temperatur oavsett hur länge den är igång.

Jonfunktion mot frissigt hår

I de flesta av BaByliss AC-hårtfönar finns jonfunktion. Jonfunktion innebär att negativa joner, som skapas av en generator i hårfönen, neutraliserar den statiska elektriciteten som ibland uppstår i håret när man fönar. Leave-in-produkter, som innehåller viktiga ämnen för ett välvårdat hår, förstärks ytterligare av en fön med joneffekt som gör håret slätare, mjukare, glansigare och frissfritt.

Styla med fönmunstycke och fixera med kalluft

Hårfönarna i BaByliss Italian Range kommer med ett eller flera tillhörande munstycken, faktiskt den tunnaste på marknaden, som passar perfekt för styling. De smala munstyckena koncentrerar luftströmmen och värmen så att en mindre yta stylas mer effektivt.

Motsatsen är volymmunstycket som formar naturliga lockar då den hjälper till att sprida värmen över större ytor.

Standard är att en hårfön har varmluft, men en del kan även ha kalluft. Den kalla luften passar bra för avslutande finish och fixering av frisyren. Samtliga fönar i BaByliss Italian Range har denna funktion.

BaByliss Italian Range är en produktlinje med professionella hårfönar av högsta kvalitet i olika prisklasser.


Italian Range – Made in Italy

 

Relaterade nyheter

DET NYA GENIALA HÅRVERKTYGET SOM KOMMER ATT FÖRÄNDRA DITT HÅR